Pagina 1 van 1

8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 16 nov 2013 12:39
door Exjager
Defensie wil verjongen, en daarom worden volgend jaar 1.400 jonge militairen aangeworven. Het grootste deel van die toekomstige soldaten wil defensie aantrekken op voorwaarde dat ze na acht jaar opnieuw het leger verlaten. Daarvoor krijgen ze in ruil wel een gouden handdruk van één jaar loon.
Meer op :
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... jgen.dhtml

Re: 8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 16 nov 2013 12:56
door one_O_five
Bestond vroeger ook al, alleen was de termijn tien jaar en werd ook afgesloten met zo een gouden handdruk, alleen werd er niet bij verteld dat dit de bijdrage voor Uw pensioen was en dus die tien jaar niet telden bij Uw pensionering.

Re: 8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 16 nov 2013 15:18
door Exjager
one_O_five schreef:Bestond vroeger ook al, alleen was de termijn tien jaar en werd ook afgesloten met zo een gouden handdruk, alleen werd er niet bij verteld dat dit de bijdrage voor Uw pensioen was en dus die tien jaar niet telden bij Uw pensionering.
Verklaar eens nader...

Re: 8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 16 nov 2013 17:11
door one_O_five
Het komt ongeveer op het volgende neer, de wedde van een tijdelijk militair lag hoger dan die van een beroeps in dezelfde graad en ancieniteit, dat kwam omdat defensie net zo als voor een dienstplichtige geen sociale bijdrage voor het pensioen in de kassa stortte.
Nu heb ik er geen idee van wat de oorzaak hiervan was, ik weet ook niet of dat later nog aangepast werd omdat ik de passerel naar beroeps heb gemaakt, die gouden handdruk heb ik dus nooit ontvangen vermits door de overgang al mijn jaren voor het pensioen telden.
Die informatie werd ook niet zo maar aan iedereen gegeven, ik ben op de hoogte gesteld in de tijd in Soest door een collega beroeps die dezelfde dag als ik begonnen was, zijn vader zat ergens in Brussel op de personeelsdienst en inderdaad, toen we eens vergeleken had ik een paar honderd franken meer elke maand.

Re: 8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 16 nov 2013 19:45
door Exjager
Lijkt me straf dat er voor de "tijdelijken" geen sociale bijdrage werd betaald...hadden ze inderdaad meer in de geldbeugel, maar geen bijdrage voor pensioen dus...

Re: 8 jaar werken bij Defensie = 9 jaar loon krijgen

Geplaatst: 17 nov 2013 08:48
door one_O_five
Echt het fijne weet ik ook niet helemaal, het zou ergens berusten op "bugs" in de wetgeving, ergens iets in de aard van de graad van kapitein commandant waarvan na invoering van die graad de wetgeving over het bijverdienen na het bereiken van de pensioensleetijd niet werd aangepast en die dus onbeperkt mogen bijverdienen.
Nu was ik onlangs op een bureel van de pensioenen om die paar jaren die ik in burger gewerkt had te regelen en ik heb er niet aan gedacht daar eens iets over te vragen, de dame daar was overigens ook acht jaar militair geweest (zei ze).