Belgische F-16 neergestort in Peer

Het Belgische leger in de kranten, op TV enz, als onderwerp van het hedendaags leven.

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gebruikersavatar
Jentyyy
Berichten: 107
Lid geworden op: 29 mei 2011 13:38
Locatie: Ardooie

Belgische F-16 neergestort in Peer

Bericht door Jentyyy » 16 aug 2012 16:34

Belgische F-16 neergestort in Peer

PEER - Op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel in Peer is donderdagmiddag een F-16 van het Belgische leger neergestort. Bij de crash zijn geen gewonden gevallen. De piloot kon zich in veiligheid brengen met zijn schietstoel, maar moest nadien uit een boom bevrijd worden.

De F-16 kwam kort na 15 uur neer in de buurt van de Voortstraat in Kleine-Brogel, net buiten het militaire domein. 'Er zijn geen andere gewonden gevallen en er is geen andere materiele schade', zegt woordvoerder Eric Cenens van de politie Kempenland.

Na de crash vatte het gevechtsvliegtuig vuur. De brand gaat gepaard met hevige rookontwikkeling. Buurtbewoners worden gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Theo Kelchtermans, de burgemeester van Peer, heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

De piloot van het toestel kon zich in veiligheid brengen met zijn schietstoel. Hij kwam met zijn parachute vast te zitten in een boom. De hulpdiensten moesten de man bevrijden.

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Volgens sommige bronnen kwam het toestel in de problemen nadat er een vogel in de motor belandde.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 120816_118
België verwacht van u dat gij uw vaandel eer zult aandoen, wat er ook moge gebeuren. Mijn lot zal het uwe zijn. Onze zaak is rechtvaardig en rein. De voorzienigheid zal ons helpen. Leve België
Leopold III, 25 mei 1940

Plaats reactie

Terug naar “Het ABL in het Nieuws”