Ondanks coronamaatregelen blijft de Last Post heel wat volk lokken

Keuvelen over koetjes en kalfjes :-)

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

nikkel
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 jun 2020 19:18

Ondanks coronamaatregelen blijft de Last Post heel wat volk lokken

Bericht door nikkel » 23 aug 2020 17:49

Ondanks coronamaatregelen blijft de Last Post heel wat volk lokken

In de Menenstraat verzamelden zaterdag tientallen mensen om de Last Postceremonie op afstand te volgen.
Henk Deleu In de Menenstraat verzamelden zaterdag tientallen mensen om de Last Postceremonie op afstand te volgen.
IEPER Sinds eind juli mogen er slechts 190 bezoekers de Last Postceremonie in Ieper bijwonen, wegens het coronavirus. Rond de Menenpoort is een perimeter ingesteld, maar dat belet heel wat mensen niet de plechtigheid vanop een afstand te volgen.

Tijdens de lockdown was publiek niet toegelaten onder en rond de Menenpoort in Ieper om de Last Postceremonie bij te wonen. Op 1 juli versoepelden de maatregelen en kregen dagelijks 190 mensen de toelating om onder de Menenpoort de plechtigheid te aanschouwen. Achter de nadars die werden opgesteld buiten de poort verzamelde zich vaak heel wat volk, waarbij de coronamaatregelen niet altijd werden nageleefd. Nieuwe maatregelen drongen zich op en het stadsbestuur greep in. Eind juli was dat nog eens het geval, toen de Nationale Veiligheidsraad de coronamaatregelen opnieuw verstrengde.

Perimeter
Met de Last Post Association, de dienst Toerisme, de technische dienst en de politie werd toen afgesproken om enkel nog publiek toe te laten onder de Menenpoort voor het bijwonen van de dagelijkse Last Post. Rond de Menenpoort stelde het stadsbestuur een perimeter in, met een zone waarin geen publiek is toegelaten. Nu blijkt ook dat het publiek niet te stoppen. Zaterdag bijvoorbeeld verzamelden zich in de Menenstraat tientallen mensen om dan maar op een afstand de ceremonie te volgen. De meesten droegen daarbij wel een mondmasker, maar het lijkt erop dat de anderhalvemeterregel niet altijd werd gerespecteerd. Het vele volk kwam misschien niet alleen kijken naar de ceremonie, maar ook naar de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever die een bezoekje bracht aan de Vredesstad.


https://www.hln.be/in-de-buurt/ieper/on ... ade7dea26/

Plaats reactie

Terug naar “Algemene chat - le chat en général”