Defensie komt terug op verkoop vliegveld Goetsenhoven

Ditjes en datjes over het Belgische leger.

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gebruikersavatar
Exjager
Moderator
Berichten: 4244
Lid geworden op: 28 mei 2011 18:53
Contacteer:

Defensie komt terug op verkoop vliegveld Goetsenhoven

Bericht door Exjager » 09 jan 2013 21:17

TIENEN - De verkoop van het militaire vliegveld van Goetsenhoven schiet niet op. Defensie lijkt terug te komen op zijn beslissing.

Volksvertegenwoordiger Marcel Logist (SP.A) vroeg in het parlement naar de stand van zaken van het militaire domein van Goetsenhoven. Minister Muyters (N-VA) had beloofd dat er eind 2012 een beslissing voorgesteld zou worden. Dat de verkiezingen in oktober voor wat vertraging zouden zorgen, is begrijpelijk. Maar Marcel Logist had geen totale ommkekeer verwacht. Men staat nog nergens met de voorgenomen herbestemming in overleg met de sport- en recreatiesector Bloso en het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Minister Muyters antwoordde dat 'het vliegveld van Tienen-Goetsenhoven momenteel het voorwerp is van een interne studie bij de federale staf Defensie, waarbij de verkoop van het vliegveld opnieuw in vraag wordt gesteld. Ik heb vernomen dat de resultaten van deze studie in het voorjaar van 2013 aan minister De Crem (CD&V) zouden worden voorgelegd. Dit is een element waar eerst duidelijkheid moet over komen alvorens verdere stappen kunnen gezet worden. Ik heb recent een schrijven aan minister De Crem gericht om zijn officieel standpunt te verkrijgen over deze site en over de andere terreinen die onderwerp zijn van de studie', aldus de minister die zich ook verbaasd toont over deze kentering.

Lees verder op http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 130109_005
Iets m.b.t. 2 Jagers te Paard is steeds welkom.
Mijn website,http://www.legerdienst.be

Plaats reactie

Terug naar “ABL - algemeen - en général”