Pagina 1 van 1

abl kap??

Geplaatst: 11 jan 2015 18:48
door jaimyl
Hallo iedereen,

ik heb hier 2 abl stukken die ik niet goed kan thuisbrengen. Zou dit een kap kunnen zijn??
Alle info is welkom.

mvg
jaimy

Re: abl kap??

Geplaatst: 11 jan 2015 22:08
door BPS10
Dag Jaimy,


Foto 1 kan ik niet onmiddellijk thuisbrengen. Foto's 2 en 3 lijken sterk op een zak voor een individuele tent. Alhoewel deze bij ons volledig in het kaki was en niet gecamoufleerd (jaren 80). Gecamoufleerde items waren in die tijd gewoonlijk voor de Para-Commando's, Air Commando's en Marine Infanterie voorbehouden. Zo'n zak bevatte een half tenzeil en een zakje met metalen piketten, tentpaal en en een spankoord. Samen met een collega kon je dan een tent samenstellen. Wij hadden het klassieke model van tent terwijl de Para-Commando's eerder uitgerust waren met het model Iglo.

Re: abl kap??

Geplaatst: 12 jan 2015 09:41
door canadian2nd
Zijn inderdaad zakken voor een halve gecamoufleerde tent EN ook gebruikt als kap (zie de bevestigingsknopen en het lintje voorzien om toe te snoeren. De tent kon ook gebruikt worden als poncho en dan kon de kap eraan bevestigd worden.
mvg
canadian

Re: abl kap??

Geplaatst: 12 jan 2015 20:31
door jaimyl
Bedankt voor de reactie's, heb hier zo een tentjes liggen in camo maar van het eerste model (jaren 50) deze zijn dus niet hetzelfde als de modellen daarna, daarom dat ik ze niet herkende!!

mvg
jaimy