NIEUW De IJzeren muur bezuiden Brussel 1939 - 1940

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Bram1940
Beheerder
Berichten: 2184
Lid geworden op: 29 mei 2011 13:25

NIEUW De IJzeren muur bezuiden Brussel 1939 - 1940

Bericht door Bram1940 »

NIEUW - NIEUW - NIEUW

Hallo,

Nu we spijtig genoeg terug in een lock-downtoestand terecht gekomen zijn en de avonden sneller donker zijn, is dit misschien het uitgelezen moment om de boekenkast en de eigen kennis te verrijken. Nadat eerst het uitstekende boek "Het Belgische Cointet-element" uitgebracht werd door Wim Tuyteleers, is er nu het lang verwachte vervolg op het thema. Naar goede gewoonte is het een zeer verzorgd boek geworden die een minder gekend tracé van de bijkomende verdedigingslinie die naar het zuiden gericht was, doorlicht en dus een must voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in de Belgische militaire geschiedenis van het eind van de jaren 30 en de Achttiendaagse Veldtocht. Het gaat om een uitgave in eigen beheer, verkrijgbaar bij de auteur.

Hierna de tekst van de publicitaire folder :

In de natte herfst- en een strenge winterperiode van 1939 – 1940 zette het Belgische leger ettelijke compagnieën aan het werk om Cointet-elementen te monteren die doorheen de velden een doorlopende hindernis moesten vormen ten zuiden van Brussel. Naast de militaire eenheden gingen burgerlijke firma’s aan het werk om tetraëders en railvelden te plaatsen. De kenmerkende leembodem van de streek zou echter een onverwachte rol spelen en een ware uitdaging vormen voor mens en machine.

De hardcover De IJzeren muur bezuiden Brussel is een rijkelijk geïllustreerde, diepgaande en unieke studie van 176 pagina’s die een beeld schets van de plaatsing van de antitankhindernis in de regio Ninove-Halle-Waver tijdens de mobilisatieperiode van 1939. Bij uitbreiding wordt ook ingegaan op de militaire activiteiten in de regio in aanloop naar en tijdens de eerste weken van de mobilisatie. Voor zover de beschikbare informatie het toelaat, wordt elk aspect van de hindernis op deze lijn bekeken, vanaf de studiefase tot aan de afbraak. Ongeveer de helft van de bladzijden is voorbehouden aan foto's, stafkaarten in kleur en situatietekeningen van de verschillende hindernissen, volgens het welbeproefde concept dat al eerder werd gehanteerd voor het boek Het Belgische Cointet-element 1936 - 1940.

De verkoopprijs van het boek bedraagt 37,00 euro en het boek kan rechtstreeks bij de auteur aangekocht worden. Eventuele bijkomende inlichtingen kunnen opgevraagd worden bij de auteur via e-mail: wim.tuyteleers@telenet.be of op het telefoonnummer 0486/52.84.94 .

Groeten,
Bram
Plaats reactie

Terug naar “Nieuw in de boekenkast - nouveau dans la bibliothèque”