De mijnenjager Primula terug thuis

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

De mijnenjager Primula terug thuis

Bericht door Paddy » 04 jun 2012 12:13

De mijnenjager Primula terug thuis

Op zaterdag 2 juni om 09.00 uur keert de mijnenjager M924 Primula terug naar zijn thuishaven Zeebrugge, na zijn deelname aan verschillende mijnenjachtoperaties in de Baltische Zee.

De Primula vertrok op 11 februari 2012 uit Zeebrugge richting Baltische Zee om zich, samen met schepen uit Noorwegen, Nederland en Duitsland, aan te sluiten bij het permanente NAVO-mijnenbestrijdingseskader SNMCMG1 (Standing Nato Mine Counter Measures Group 1). Het eskader nam zowel deel aan de Noorse mijnenbestrijdingsoefening « Cold Response », als aan de « HOD OPS » (Historical Ordnance Disposal Operations) als aan de jaarlijkse multinationale mijnenjachtoperatie « Open Spirit ». Tijdens de HOD OPS vernietigde de Primula acht historische mijnen en twee torpedo’s. Ook tijdens « Open Spirit » was de mijnenjager succesvol. Hij vernietigde o.a. twee Duitse mijnen uit de tweede wereldoorlog. Tijdens deze bijna vier maanden durende opdracht, heeft de Primula ruim 5.500 zeemijlen afgelegd, waarvan 2.073 in de fjorden.

Voor commandant Kristof Van Belleghem was dit de laatste opdracht aan boord van de Primula. Op 22 juni vindt in de peterstad Willebroek de bevelsoverdracht van de mijnenjager plaats. Luitenant-ter-zee 1ste klasse Steven Seys wordt dan de nieuwe commandant van het schip.

Bron,http://www.mil.be/perscom/index.asp?LAN=nl&id=1797
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Plaats reactie

Terug naar “De Zeemacht”