Pagina 1 van 1

F35 - Eurofighter

Geplaatst: 16 feb 2018 19:12
door Exjager
Iemand een vergelijkende tabel tussen deze twee.

Eén van de twee zal het wel worden vermoed ik.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 16 feb 2018 19:57
door Walesha
Het zal de F-35 wel gaan zijn, eigenlijk was dat achter de schermen al van in het begin beslist. Al de rest is toneel zoals we dat van politiekers gewoon zijn! Dat is blijkbaar zo de normale gang van zaken: ze beslissen iets onder hen maar dan moeten ze het protocol volgen volgens EU richtlijnen en dan maken ze er ne show van... uiteindelijk geven het dan een draai dat ze toch hun zin kunnen doordrijven en ja: de burger heeft het nakijken en de EU is tevreden!

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 16 feb 2018 20:06
door LEO
België is reeds jaren terug financieel in het ontwikkelingsprogramma van de F-35 gestapt ! De bedoeling was om via een financiele instap tot een goedkopere aankoop te komen . Wat er nog overblijft van die regeling is niet geweten . Trouwens , hopen op compensaties voor de Belgische industrie uit een land met als slogan " America First " , vindt ik twijfelachtig !

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 16 feb 2018 20:24
door Walesha
Voor zover ik het begreep ging het ongeveer zo: België, Nederland en Duitsland hadden een principieel akkoord om de F-35 samen aan te kopen in één pakket wat de kosten zou drukken. De EU ging daar niet in mee omdat hun voorgeschreven protocol in zake overheidsaankopen op die manier niet werd gevolgd, dan was er nog de prijs die gestaag maar de hoogte in ging waarna Duitsland als eerste zich terugtrok. België zat met twijfels door de vele mankementen aan de F-35 en besloot de kat uit de boom te kijken. Nu Nederland op eigen houtje toch de F-35 heeft aangekocht, stapt België terug mee in het verhaal... heel die competitie voor de andere bouwers is gewoon schijn, ze volgen, net als Nederland had gedaan, het EU protocol maar de EU heeft geen zeggenschap over de uiteindelijke beslissing van de lidstaat. Dus ja... het zal de F-35 wel worden zoals ze al jaren onder hun hadden beslist. Het zou mij verbazen moest het een ander toestel worden!

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 09:02
door Exjager
Ik vind dit filmpje :
https://www.youtube.com/watch?v=0_3piL9vpWY

Gaat mij eerder om de vergelijking tussen de twee toestellen.
Wat het wordt daar staan we volledig buiten.
Het zijn de piloten die er moeten mij vliegen, en die in operaties het volste vertrouwen in hun toestel moeten hebben.
Het zijn deze mensen die we eigenlijk nog niet gehoord hebben.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 10:33
door Walesha
Exjager schreef:
17 feb 2018 09:02
Het zijn de piloten die er moeten mij vliegen, en die in operaties het volste vertrouwen in hun toestel moeten hebben.
Het zijn deze mensen die we eigenlijk nog niet gehoord hebben.
Ergens logisch, ik denk niet dat er Belgische piloten zijn die al enige ervaring met deze toestellen hebben. Stel dat je twee modellen wagens te zien krijgt en je moet gaan vertellen welke de beste is zonder dat je er ook maar een meter mee gereden hebt... lijkt me tamelijk lastig.
Komt daar bij, dat indien sommige van onze piloten toch ooit met deze toestellen vlogen, ze wel gebonden zijn aan zwijgplicht cq: beroepsgeheim en dat zij ook geen enkele inspraak hebben in de beslissingen van de regering.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 10:49
door tsjokke

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 11:24
door Philippe Vandeweege
Hallo,
Uit al deze reacties moet ik besluiten dat onze forumleden nog niet zo naïef zijn als onze politiekers wel denken...
Grtn.Ph.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 11:51
door Walesha
tsjokke schreef:
17 feb 2018 10:49
Dit misschien?
http://www.aviatia.net/eurofighter-vs-f35/
Als ik dit bekijk meen ik dat beide toestellen aan elkaar gewaagd zijn, nu ja, de F-35 is stealth en de Typhoon niet.
De Typhoon is dan weer goedkoper maar dat was bvb de F-18 ook!
De Fransen en de Britten beloven op hun beurt dan weer economische compensaties wat je van de Amerikanen nauwelijks kan verwachten.
Vraag is dan wel: als het spel eerlijk wordt gespeeld, waarop baseer je dan je keuze? :roll:

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 17:59
door Walesha
Kom ik net dit tegen...

4. Krijgt Europa na economische en politieke samenwerking dan ook een militaire tak?

Het gaat vooral om het verbeteren van de Europese militaire capaciteiten door gezamenlijke investeringen. In Europa heb je op dit moment zeventien verschillende soorten tanks, negenentwintig types verschillende marineschepen en 20 verschillende gevechtsvliegtuigen. Dat betekent voor alle lidstaten een verkwisting van geld en dat moet afgelopen zijn. Je kunt het daarom meer zien als een politiek kader waarbij deelnemende landen onderlinge verplichtingen aangaan. Op 11 december beslist de Europese Raad hier formeel over.


Dus ja en aangezien Nederland de F-35 reeds aankocht....???? :roll:

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 17 feb 2018 19:11
door LEO
En het is bewezen van tijdens de Tweede Wereldoorlog , ...." wie het langst n de lucht kan blijven is de winnaar " ! En dat is niet de F-35 ! Trouwens , de F-35 mag dan misschien stealth zijn , de meegevoerde bommen zijn dat niet !

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 18 feb 2018 08:04
door one_O_five
Europa, na al die jaren nog niet eens een gezamenlijke wegcode, laat staan bewapening en een EU strijdmacht, onze industrie kan wel degelijk iets gezamenlijk produceren, het beste voorbeeld is de Airbus.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 19 feb 2018 04:28
door BPS10
Voor de vervanging van onze bestaande F-16's waren de volgende bedrijven kandidaat :

- De F/A-18E/F of "Super Hornet" van Boeing
- De F-35 JSF van Lockheed Martin
- De Rafale van de Franse groep Dassault
- De JAS-39E/F Gripen van de Zweedse producent Saab
- De Eurofighter van Airbus

Boeing en Saab hebben inmiddels al laten weten dat ze afzien van een mogelijk contract wat maakt dat nog enkel de F-35, de Rafale en de Eurofighter in de running zitten. Alhoewel ik geen Luchtmacht specialist ben vrees ik dat de F-35 de slechtste keuze voor een land als België zou zijn.

Wat is een klein land als België met zo'n duur toestel, overladen met technologie, een toesel dat tot op heden nog niets bewezen heeft, dat vol met fouten zit, momenteel zo onbetrouwbaar is als het maar zijn kan, stukken die sneller vervangen moeten worden dan normaal, software die niet werkt zoals het moet, software die mogelijk zelfs al gehackt werd en ga zo maar verder....

Bovendien worden belangrijke capaciteiten zoals stealth, manoevreerbaarheid, snelheid in vergelijking met andere hedendaagse toestellen zwaar in vraag gesteld. Dan nog gezwegen over de prijs per vlieguur, het verder onderhoud, de omscholing van bestaande piloten en de opleiding van eventuele nieuwe piloten. De F-35 zou zware overkill zijn voor een land als België en zou economisch allesbehalve een ideale zaak zijn. Ik zie de F-35 momenteel een beetje als een Fyra met vleugels.

Frankrijk en England zouden bereid zijn om economische compensaties uit te werken. De vraag die ik mij hier stel is of het hier over economische compensaties gaat of economische chantage?

Ik heb ooit eens een vergelijkende tabel gezien van de vijf potentiële vervangers maar ik kan ze helaas niet meer terugvinden.

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 20 feb 2018 19:17
door Exjager
Denmark positions F-35 funds

[urlhttp://www.janes.com/article/77999/denmark-pos ... Og.twitter][/url]

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 20 feb 2018 20:03
door canadian2nd
't Is politiek jongens !
daar waar alle logica stopt begint politiek ....
we zien wel.

mvg
Jan

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 20 feb 2018 20:17
door Walesha
Ja idd, wij kunnen er niks aan veranderen en zelfs massaal protesteren brengt geen zode aan de dijk. Dat is het verleden al een paar keer bewezen zo bvb de heisa rond de aankoop van de F-16, de plaatsing van de raketten destijds... de politiek beschikt en het volk zwicht! :(

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 21 feb 2018 22:50
door marcsken
Wie het beste lobbyiet, lees met $ of € smeergeld over de brug komt, heeft het contract.
Is altijd al geweest en zal altijd zo blijven.

Hip hip hoera
Marc

Re: F35 - Eurofighter

Geplaatst: 15 mar 2018 22:38
door georges-cdl
The Saab Grippen is een goed bedacht vliegtuig en aan een schappelijk prijs.

De F-35 is veel te duur en gezien wij ook de slechtste leerling zijn van de NATO, kunnen we met dat geld in het nodige investeren...