belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Plaats reactie
airforce 3
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2020 14:05

belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door airforce 3 » 27 mei 2022 19:19

dus verkopen aub !!! beter dan die landmachtspullen die waardeloos zijn en waar er niks voor geboden wordt en die uitpuilen op elke site !!!
Ben je al veel luchtmacht uniformen engels model ( met riempje ) jaren 40 ,50 tegengekomen ? Van piloten, ex RAF belgian section ,etc.... ?
Dacht het niet hé
Al veel kepies jaren 40,50 belg. luchtmacht jaren 40,50 tegengekomen ? Vaandeltjes ? graden uit die periode ? enfin noem maar op !!!
Hoera aan degenen die hier nieuw leven willen inblazen en die periode belgische luchtmacht kunnen apprecieren .
Ik koop alles aan het dubbele van Uw prijs !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alles van piloten,kepies ,uniformen,vaandels ,etc !!!
DUBBEL GEEF IK VAN UW PRIJS !!!!!!!!

airforce 3
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2020 14:05

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door airforce 3 » 28 mei 2022 16:00

allez,waar zitten jullie ?

airforce 3
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2020 14:05

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door airforce 3 » 03 jul 2022 20:22

Dus niemand van jullie die geld wil verdienen ?
3 dubbel van jullie prijs !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik zie de reacties wel , als er iemand kijkt tenminste op deze site.....

Gebruikersavatar
ABLcollector50s60s
Berichten: 204
Lid geworden op: 06 apr 2019 16:48
Locatie: Klerken

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door ABLcollector50s60s » 04 jul 2022 13:56

Wel, ik denk persoonlijk dat deze manier niet gaat werken. Het gebruiken van hoofdletters en een lange rij uitroeptekens werkt niet echt uitnodigend en het aanbieden van het driedubbele van de prijs evenmin. Soms zijn dingen gewoon niet te koop bij verzamelaars en het laaste wat we willen zijn prijsstijgingen... Veel geduld is de boodschap, want ik denk dat gevoel bij een stuk waar je al lang naar zoekt en een schone prijs hebt voor betaald eindelijk te kunnen bemachtigen.

Maar goed, elk doet het zijne ervan natuurlijk. Nog veel succes met het zoeken.
Ben altijd geïntreseerd in alles wat met het Belgisch leger te maken heeft uit de jaren 50 en 60.

GuyB
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 apr 2020 21:21

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door GuyB » 04 jul 2022 14:14

De tijd dat er veel gepost werd is voorbij en ik vermoed dat deze niet meer zal terug komen. :cry:

De Belgische verzamelaar is altijd iets speciaal geweest (natuurlijk bestaan er uitzonderingen, maar deze geven het na een tijdje het ook op als er geen reacties kome) wel wil iedereen zien, maar zelf niets tonen van hun collectie.
.
?Mogelijks zijn er nog andere reden ?

Denk dat daar in het verleden al meer op gehamerd geweest is, maar nooit echt gehoor aan gegeven.

Zeer spijtig maar het is nu eenmaal zo.

airforce 3
Berichten: 20
Lid geworden op: 10 okt 2020 14:05

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door airforce 3 » 04 jul 2022 17:30

Hallo allemaal

bedankt om te reageren . Tja , het is jammer hé...
Maar geduld is een mooie deugd zeggen ze en ik zie wel wat de tijd geeft . Voor mooie stukken heb je soms al eens een beetje geduld nodig , das waar

Met vriendelijke groeten

Gebruikersavatar
one_O_five
Admin
Berichten: 3897
Lid geworden op: 28 mei 2011 14:01
Locatie: Lummen
Contacteer:

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door one_O_five » 05 jul 2022 07:00

Gentlemen .... Ik zit al online nog voor het internet bestond, usenet, arpanet, mailbox, veel meer bestond er nog niet...
Vroeger kostte elke bit door de telefoonlijn geld, een maximum aan informatie doorsturen met een minimum aan uitleg was de kunst.
Toen de eerste forums verschenen was dat enkel tekst, beeldmateriaal kostte te veel om te verzenden en nam te veel plaats in op de opslagmedia.
Uit die periode stammen de smilies gevormd door leestekens, ook het gebruik van hoofdletters werd toen reeds als schreeuwen aanzien.
Het WWW werd pas in 1993 interessant na het verschijnen van de eerste grafische webbrowser Mosaic, https://nl.wikipedia.org/wiki/Mosaic_(browser)
Het is toen dat ook de forums opkwamen en populair werden, die populariteit bleef tot de opkomst van de sociale media zo als Facebook begin 2004.
Gezien de kosten voor een eigen server hoog waren zijn veel forums op een gratis plaats begonnen, en toen kwam de reclame.
Rond 2010 werd dit een pest zodat veel forums gewoon sloten, dit forum is in 2011 met veel moeite overgebracht op een eigen server, sedertdien houd ik alle reclame en spam uit het forum.
Zo als GuyB opmerkt, de tijd van veel posten is voorbij, zeker op forums en dit omdat de overblijvende forums uitermate gespecialiseerd zijn.
Tegenwoordig is alles op zogenaamde social media gericht en dan nog op het visuele, of de informatie daar dan correct en bruikbaar is laat ik in het midden.
Kopen en verkopen is ook veranderd in de loop van de jaren, tweedehands.be, Ebay en zo verder hebben in dat opzicht de rol van de forums overgenomen.

Deze topic had ik gezien en mijn eerste reactie was hem te verwijderen, van de andere kant was ik benieuwd naar en hoe de reacties zouden zijn.

Gebruikersavatar
geert45
Sponsor
Berichten: 88
Lid geworden op: 26 jun 2011 15:49

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door geert45 » 05 jul 2022 08:37

'k Ben het volkomen u eens Frans.
Mvg,
Geert

Gebruikersavatar
geert45
Sponsor
Berichten: 88
Lid geworden op: 26 jun 2011 15:49

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door geert45 » 05 jul 2022 10:01

geert45 schreef:
05 jul 2022 08:37
'k Ben het volkomen met u eens Frans.
Mvg,
Geert

GuyB
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 apr 2020 21:21

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door GuyB » 05 jul 2022 10:52

Heren,

Dit is niet de eerste keer dat daar aandacht wordt voor gevraagd, maar telkens waren de antwoorden miniem en meestal niets zeggend.

Ik was reeds van het begin lid van dit forum (was in feite een afscheuring van het Belgian Militaria forum dat trouwens tweetalig was). De maker van dit oorspronkelijke forum (P.DW) zou het beter doen dat deze op het Belgian Militaria forum). Wat in het begin ook goed lukte omdat er veel werd gepost en gereageerd.. Maar door toedien van sommige werden leden gebannen omdat ze de waarheid betreffende bepaalde zaken schreven.(ga daar niet verder over uitweiden, maar de eerste leden weten wel wat ik bedoel). Was ook een van die gebeten honden er werd zelf geroddeld over zaken die helemaal niets met militaria te maken hadden maar die enkel tot doel hadden mensen te beschadigen Ik had honderden foto's op het forum staan maar door hun toedoen heb ik deze toen allemaal verwijderd.

Na de overname van Bram en Jean als beheerders ben ik dan langzaam terug gekomen. Maar mijn les die ik had geleerd van de eerste keer blijft wel hangen

Dus ben ook al niet meer van de jongste verzamelaars en heb zoals de admin schreef, ook al die stappen doorlopen tot zoals de dag vandaag het internet werkt.
Dat de nieuwe media zoals fb enz beter zou zijn dan de fora dat laat ik in het midden, maar heb mijn twijfels daar wel over.

Maar al bij al mag men 1 ding niet vergeten

Zolang er gepost wordt op fora en zoals er reacties komen van de andere leden die dan ook gaan posten zal een forum overleven. Zonder dit is een forum ten dode opgeschreven.

Hopelijk komen er reacties en kunnen we de vlam terug wat aanwakkeren.

Mvg

GuyB

Bram1940
Beheerder
Berichten: 1938
Lid geworden op: 29 mei 2011 13:25

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door Bram1940 » 05 jul 2022 13:59

Hallo iedereen,

Zelfreflectie en/of zelfkritiek mag en moet zelfs kunnen. Zonder zich in vraag te stellen, is er geen vooruitgang.

Ik zie uiteraard ook dat er een shift is gebeurd naar allerlei Facebookgroepen. Daar zitten niet alleen verzamelaars op maar ook veel leken. In feite ook wat dit forum beoogt. Alleen is het discussiegehalte er zeer beperkt. Meestal beperken de berichten zich tot nietszeggende reacties of zelfs reacties die fabeltjes terug de wereld insturen. Ik wijt het ook een beetje aan gebrek aan de wil om zich te informeren alvorens iets te schrijven. Vaak is de info wel te vinden op een forum als deze. Het is natuurlijk soms even zoeken voor iemand die het forum nog niet zo lang volgt.

Ik geef Guy gelijk dat er teveel verzamelaars zijn die hun kennis niet willen delen. Vaak wordt die kennis opgedaan door er voorafgaandelijk veel moeite in te steken om ze te vergaren. Echter, indien je die kennis nooit zou delen, dan lijkt mij dat ook een vrij nutteloos iets ...

En ja, het zal wat meer moeite kosten om iets met een (verkleinde) foto hier te plaatsen dan snel wat een stenobericht met een foto op een FB-groep. Ik ben er echter van overtuigd dat het bericht hier op termijn (al is het binnen drie jaar) de gezochte info zal opleveren.

Ik heb nu wat moeite gedaan om iets te posten over de aanvullende rijkswacht. Dat kostte mij een tweetal dagen om alles te typen op een bevattelijke manier en de foto's op te laden, nadat de puzzel bij mij ineen viel. Diegene die de post oorspronkelijk plaatste kan er maar wel bij varen. Ondertussen kan iedereen meegenieten. Zelfs doorwinterde verzamelaars vielen uit de lucht. Probeer dat maar eens op een FB-groep te posten ... niet evident.

Guy, wat mezelf betreft, is er ook een gebrek aan tijd om dergelijke zaken ineen te steken, naast de zeer drukke agenda als bestuurder van een eigen accountantskantoor. Ook hier geldt dus, geduld is een mooie deugd. De snelheid van opeenvolgende berichten vaart er dan wel bij in. Dat gaat nu eenmaal niet anders. Een dag telt maar 24 uur.

Ik probeer wel mijn steentje bij te dragen, zoals de iets actievere leden hier. Waarvoor nogmaals mijn welgemeende dank.

Groeten,
Bram

Gebruikersavatar
one_O_five
Admin
Berichten: 3897
Lid geworden op: 28 mei 2011 14:01
Locatie: Lummen
Contacteer:

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door one_O_five » 06 jul 2022 06:45

Men zal hier nog verschillende topics terugvinden uit de beginperiode waar de foto's uit verdwenen zijn, de oorzaak is eenvoudig, de externe sites werden betalend ...
Daarom hebben we het forum zo aangepast dat beeldmateriaal op de eigen server terecht kan, wel met beperkingen om plaats en bandbreedte te besparen.
Het ganse systeem is op php gebaseerd wat ook niet van het nieuwste is, er verschijnen wel updates maar dat veranderd niet al te veel, kleinere aanpassingen, soms loopt zo een update verkeerd af vanwege een niet compatibele plug in, al meegemaakt en dan is een volledige back up rechtstreeks op de server terug te plaatsen.

Betreft Facebook en de andere social media, dat zijn vergankelijke platformen, probeer maar eens een berichtje dat vijf jaar geleden verscheen terug te vinden.

Bram1940
Beheerder
Berichten: 1938
Lid geworden op: 29 mei 2011 13:25

Re: belgische luchtmacht jaren 50 zeldzaam !! brengt geld op !!!

Bericht door Bram1940 » 06 jul 2022 13:38

100% mee eens Frans.

Plaats reactie

Terug naar “De Luchtmacht”