Pagina 1 van 1

Google Earth bestanden uploaden

Geplaatst: 28 feb 2012 22:09
door jdv
Om een overzicht te krijgen van bepaalde sectoren van het front ben ik begonnen met de aanmaak van een Google Earth bestand. Hier staan een aantal belangrijke plaatsen (OP's, Boerderijen, loopgraven, bruggen,...) op aangeduid. Gezien de informatie afgeleid is van oude merkschetsen is 100 procent correctheid niet gegarandeerd, maar voor mij is het een handige tool om het overzicht te behouden. Ik heb geprobeerd om hetgene ik tot nu toe aan informatie verzameld heb op het forum te plaatsen, maar spijtig genoeg kunnen bestanden met een .kmz extensie niet geupload worden.
Indien iemand Ideeën heeft om dit toch mogelijk te maken, laat maar weten en dan doe ik het nodige. (Hou er wel rekening mee dat ik niet veel van computers weet)

Alvast een voorsmaakje...
Screenshot GE.jpg

Re: Google Earth bestanden uploaden

Geplaatst: 28 feb 2012 22:30
door Paddy
Prachtig initiatief!!!!

De technische kant moet onze One-O-Five eens bekijken en die gaat hier morgen zeker zijn zegje doen ;)

Re: Google Earth bestanden uploaden

Geplaatst: 29 feb 2012 01:00
door jdv
Ack

Hopelijk heeft hij een oplossing :)

JDV

Re: Google Earth bestanden uploaden

Geplaatst: 29 feb 2012 08:08
door one_O_five
Een kmz bestand is er een dat enkel en alleen in Google Earth voorkomt en het is ook geen beeld of foto, zelfs al zou ik dit bestand vrijschakelen om een uplaod mogelijk te maken valt er op een forum niet veel mee aan te vangen want een dergelijk bestand is in feite slechte een verzameling coordinaten en stuurbevelen voor Google Earth.
De persoon die de kaart wil bekijken moet dan ook Google Earth op zijn PC installeren.

Een betere oplossing is te werken met Google Maps, hier werkt men in de browser en dat laat dan ook toe te werken op systemen met Linux en Mac, eens de kaat gemaakt publiceert men de link en de personnen die de link hebben kunnen dan op de kaart toegrijpen.
Een bijkomend voordeel is dat men de kaarten niet openbaar hoeft te maken zodat gans het internet ze ziet maar enkel de personen die de link kennen, in dit geval de leden van het forum, verder kunt ge dan mensen uitnodigen om aan Uw kaart mee te werken wat soms praktisch kan zijn.

Hier volgt een voorbeeld van zo een map.

http://g.co/maps/s5j34

Re: Google Earth bestanden uploaden

Geplaatst: 29 feb 2012 21:28
door jdv
Dat ziet er ook handig uit, vooral omdat je dan met meerdere mensen kan samenwerken.
Gezien ik in het archief geen internetaansluiting heb, kan ik daar zelf echter niet zo veel mee aanvangen.
Indien er toch mensen zouden zijn die met Google Earth werken en een kijkje willen nemen naar deze kaart, aarzel niet om een berichtje te sturen, dan mail ik ze wel door.

JDV