Forumregels

Mededelingen i.v.m. het forum

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Gesloten
Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

Forumregels

Bericht door Paddy » 28 mei 2011 13:25

Van harte welkom op het forum ABL-History.
Het forum richt zich tot de liefhebbers van de Belgische militaire geschiedenis van 1830 tot op heden. Dit omvat zowel de uniformen, uitrusting en bewapening als het dagelijkse leven en de geschiedenis van de piot, het kader of de eenheid in vrede- en oorlogstijd.

Zoals in iedere gemeenschap zijn ook hier een paar simpele regels die moeten gevolgd worden:

Artikel 1: De onderstaande regels hebben als doel de werking van het ABL-forum te regelen en te ondersteunen. De inschrijving als forumlid houdt in dat men deze regels kent en aanvaardt.

Artikel 2: Het ABL-forum is een gemeenschap van personen die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van het ABL als een historisch, cultureel en hedendaags fenomeen met inbegrip van hun oorzaken en gevolgen. Het doel van dit forum is de vrije uitwisseling van informatie, ideeën en opinies over dit thema, met inbegrip van hun sociale verspreiding.

Artikel 3: De thema’s die niet met ABL te maken hebben kunnen enkel worden geplaatst in de hiervoor voorziene subfora of specifieke categorieën die door de administratie worden aangemaakt.

Artikel 4: De taal van het ABL forum is eenderwelke van de officiële talen van het Koninkrijk België. De berichten die op het forum worden gepost moeten in één van deze talen worden geschreven. Indien iemand de taal van de forumregels niet begrijpt, dan kan die aan de forumadministratie om een vertaling vragen.

Artikel 4bis: Als enige uitzondering wordt het Engels ook aanvaard als forumtaal.

Artikel 5: De auteurs zijn de enigste verantwoordelijken van de inhoud van de berichten op het ABL-forum.

Artikel 6: De berichten die op dit forum worden geplaatst moeten zo duidelijk mogelijk zijn, zodat ze gemakkelijk worden begrepen en interpretaties worden vermeden.

Artikel 7: Er bestaan drie types van inbreuken: zeer zware, zware en lichte.

Artikel 8: Een zeer zware inbreuk is:
1) De belediging, minachting, laster of smaad tegenover eenderwelk lid of het forum in het algemeen, zelfs vanop een andere website.
2) De apologie, defensie, propaganda of verheerlijking van eenderwelke totalitaire ideologie, van hun symbolen of personen die deze ideeën bevorderen en promoveren, met inbegrip van rascisme of seksisme in eenderwelk bericht, onderschrift, avatar of nick van de gebruiker.
3) De ontkenning, defensie of de verdediging van eenderwelke oorlogsmisdaad tegen de menselijkheid, zoals de Armeense genocide, de holocaust, de Holodomor of andere soortgelijke, en de minachting of belediging van hun slachtoffers of de verdediging van hun auteurs.
4) Dat dezelfde fysische gebruiker meer dan een nickname of identiteit heeft op het ABL-Forum.
5) Plagiaat of het presenteren van teksten die door andere werden geschreven en als eigen worden voorgesteld.
6) Het begaan van drie zware inbreuken binnen de veertig dagen.

Artikel 9: Een zware inbreuk is:
1) Lid zijn van ongeoorloofde groepen op het forum met de bedoeling om het resultaat van wedstrijden of enquêtes die op het forum worden uitgevoerd te beïnvloeden.
2) Het minachten of negeren van de instructies van de forumadministratie op voorwaarde dat dergelijke instructies voldoen aan deze regels.
3) Het begaan van drie lichte inbreuken binnen de dertig dagen.

Artikel 10: Een licht inbreuk is:
1) De presentatie op het forum van klachten, reclamaties of verzoeken om verduidelijking van persoonlijke aard omwille van een bepaalde overtreding, of het verwijderen van berichten.

Artikel 11: Aan de overtreder zal de volgende sanctie worden opgelegd:
1) In het geval van een lichte inbreuk, van de publieke waarschuwing tot de uitsluiting van het Forum voor een periode van ten hoogste vijf dagen.
2) In het geval van een zware inbreuk, uitsluiting van het forum voor een periode van tenminste zes dagen en hoogstens twintig.
3) In het geval van een zeer zware inbreuk, uitsluiting van het forum voor een periode van tenminste eenentwintig dagen tot en met definitieve uitsluiting.

Artikel 12: Als een overtreder een moderator of beheerder is van het forum, dan zal aan de passende sanctie het verlies van de status van moderator of beheerder worden toegevoegd, op voorwaarde dat de inbreuk zwaar of zeer zwaar is.

Artikel 13: De administratie zal de toe te passen sanctie voor de overtreder gradueren gelet op de schade, het strafblad en zijn/haar carrière in forum.

Artikel 14: De administratie is verplicht om zo snel mogelijk en volgens deze regels op te treden tegen overtreders.

Artikel 15: De inbreuken en de opgelegde sancties verjaren nooit.

Artikel 16: De inbreuk en de sanctie zullen worden gepubliceerd in het Dagorder van het Forum ter algemene kennis en dient als mededeling aan de overtreder.

Artikel 17: Onafhankelijk van het feit dat een bericht al dan niet een inbreuk is op de regels van dit forum wordt op het ABL forum het onderstaande NIET toegelaten:
1) “Flooding”, ofwel het veelvuldig of als gewoonte plaatsen van berichten zonder inhoud of die niet als belangrijk kunnen worden bestempeld.
2) Het genereren van debates en discussies die niets te maken hebben met het ABL-forum
3) Het op een onredelijke manier schrijven van berichten of het grootste deel hiervan in hoofdletters, vet, cursief of onderstreept.
4) Het maken van publiciteit voor eenderwelke pagina, website, blog of spel dat geen enkele relatie heeft met het centrale thema van het ABL-forum.
5) Het plaatsen van berichten die niets te maken hebben met een onderwerp (wildposten) of die onder een ander onderwerp kunnen/moeten worden geplaatst.

Artikel 18: Onafhankelijk van het feit dat een bericht al dan niet een inbreuk is op de regels van dit forum kan de adminstratie een bericht zonder voorafgaande waarschuwing verwijderen wanneer het bericht onbelangrijk, onverstaanbaar, absurd, scatologisch of pornografisch is. Ook berichten die niets te maken hebben met ABL of die niet passende debates en discussies genereren, met inbegrip van wat is voorzien onder artikel 17 kunnen door de administratie worden verwijderd.

Artikel 19: Eenderwelke klacht, reclamatie, concreet of persoonlijk protest of opheldering wat betreft inbreuken, sancties of het verwijderen van berichten moet aan de administratie via PB worden gericht, en nooit via het forum.

Artikel 20: De administratie behoudt zich het recht op gerechtelijke stappen te ondernemen tegen gebruikers die een van krachtzijdende wettelijke bepaling in België overtreden.

Artikel 21: De regels zijn van kracht vanaf het moment van hun publikatie.
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

Re: Forumregels

Bericht door Paddy » 28 mei 2011 15:29

Zich voorstellen is geen verplichting maar wordt zeer op prijs gesteld.
Daarvoor kan je hier terecht:
http://www.ablhistoryforum.be/viewforum.php?f=12
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Gebruikersavatar
piot1940
Beheerder
Berichten: 1017
Lid geworden op: 29 mei 2011 16:02
Contacteer:

Aanpassing Forumregels

Bericht door piot1940 » 26 mei 2017 10:05

De forumregels worden als volgt aangepast

Artikel 4: De taal van het ABL forum is eenderwelke van de officiële talen van het Koninkrijk België. De berichten die op het forum worden gepost moeten in één van deze talen worden geschreven. Indien iemand de taal van de forumregels niet begrijpt, dan kan die aan de forumadministratie om een vertaling vragen.

Artikel 4bis: Als enige uitzondering wordt het Engels ook aanvaard als forumtaal.

Gezien het feit dat tijdens de oorlogsjaren het Belgische leger onder Engels commando diende en er hedendaags ook wel buitenlandse interesse is in het Belgische leger van tijdens de twee wereldconflicten passen wij het taalreglement aan met het Artikel 4bis waarin het Engels als forumtaal aanvaard wordt.

Gesloten

Terug naar “Het dagorder - l'ordre du jour”