OPGELET SPAM: ABL HISTORYFORUM VERHUISD

Mededelingen i.v.m. het forum

Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940

Plaats reactie
Amazoniac
Berichten: 22
Lid geworden op: 22 nov 2011 23:43

OPGELET SPAM: ABL HISTORYFORUM VERHUISD

Bericht door Amazoniac » 28 jan 2012 21:26

Forumleden,

Een halfuurtje geleden toen ik in het topic "bajonnetten in gebruik bij het Belgisch leger" aan het snollen was, verscheen er op mijn scherm dat het forum verhuisd was én ik uitgekozen was om kans te maken op een aantal Apple producten waaronder een Ipad2.

Ik ben daar even in meegegaan (tja verhuisd is verhuisd, dacht ik, Paddy's site is ook al een keer verdwenen dus...) en kwam dan bij een promotie van oa "Test aankoop" uit (da's al de tweede keer dat die zogenaamde consumentenorganisatie mij op agressieve wijze "commercieel benaderd",de eerste keer was telefonisch.

In mijn mailbox kreeg ik telkens mails van oa moniek van http://www.prijzenkiezen.be, moneymiljonair, voordeelprijzen-online.be

Uiteindelijk kon ik nog ergens op klikken "indien ik niet zelf de registratie had gedaan" en nu denk ik dat ik er van af ben. Die laatste mail van voordeelprijzen-online.be heb ik als ongewenste mail gemarkeerd.

Gek was dat bij de melding "ABL Historyforum is verhuisd" , de promokaartjes van Paddy werden getoond die ik net daarvoor in het promo topic had bekeken.

Jullie zijn gewaarschuwd, toch maar niet voor die Ipad2 gaan :o

Amazoniac
Laatst gewijzigd door Amazoniac op 28 jan 2012 21:52, 3 keer totaal gewijzigd.
In eervolle herinnering aan mijn overgrootvader Jean Florent TORREMANS, Soldaat Mil 1908, 10° en 20° Linieregiment en zijn gesneuvelde broer Auguste TORREMANS, Soldaat Vrijwilliger, 4° Jagers te Voet.

Gebruikersavatar
Paddy
Berichten: 7570
Lid geworden op: 28 mei 2011 10:25
Locatie: Dendermonde, Idiot Trench
Contacteer:

Re: OPGELET SPAM: ABL HISTORYFORUM VERHUISD

Bericht door Paddy » 28 jan 2012 21:35

Ik kreeg alleen nog maar berichtjes, zo'n 10 tal keer al, dat het oude forum zou verdwijnen binnen de 17 dagen als er niets meer werd gepost. Dat verdwijnen was meer dan logisch en was ook gewenst (het forum is leeg en niet meer in gebruik, zelfs niet meer zichtbaar voor gewone surfers).
Dit alles gebeurt zonder mijn medeweten en ik kan maar een raad geven: VERWIJDER DEZE POST ONMIDDELLIJK!
Greetings from a Little Gallant Belgian
Patrick De Wolf
Militaria-Ruilbeurs Hangar 42 Dendermonde,http://www.facebook.com/Hangar42Militaria
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Gebruikersavatar
Grenadier
Berichten: 755
Lid geworden op: 29 mei 2011 21:02

Re: OPGELET SPAM: ABL HISTORYFORUM VERHUISD

Bericht door Grenadier » 28 jan 2012 21:46

Hallo Amazoniac, bedankt voor de waarschuwing! Onze specialist ter zake gaat dit van zéér dichtbij bekijken. Dingen als dit zijn nu eenmaal het nadeel van internet, sommigen willen er maar al te graag misbruik maken. Ik heb zelf ook al tot mij scha en schande ondervonden dat je héél voorzichtig moet zijn soms.

Groetjes,

Wim2
Remember Brave Little Belgium

Gebruikersavatar
one_O_five
Admin
Berichten: 3868
Lid geworden op: 28 mei 2011 14:01
Locatie: Lummen
Contacteer:

Re: OPGELET SPAM: ABL HISTORYFORUM VERHUISD

Bericht door one_O_five » 29 jan 2012 09:23

Het antwoord is van een kant heel simpel en van de andere kant heel ingewikkeld.

Het simpelste eerst, via deze site komt geen reclame, langs geen enkele weg, de server is volledig in eigen beheer en als ge goed opmerkt zult ge ook nergens een of andere reclameboodschap zien staan of een of andere pop-up zien verschijnen.

Nu het ingewikkelde gedeelte, die vorige server was er een van Forumup, gestichte organisatie in Italië en ondertussen uitgegroeid, of eerder gewoekerd door heel Europa.
Die organisatie bied gratie forums aan, ga er van uit dat in het net niets gratis is, zij leven van de reclame, en dit niet alleen van de zichtbare reclame op Uw scherm.
Amazoniac, en natuurlijk ook alle anderen, zodra ge Uw mailadres waar dan ook invult op een site die van reclame leeft word dat adres doorgespeeld, verkocht om het juist uit te drukken, en eens Uw adres ergens in zo een doorverkocht pakket steekt krijgt ge alle mogelijke rommel in Uw box.
Ik heb nu geen zekerheid maar het is dus doorgaans mogelijk dat Uw reclame probleem dus van het oude forumup forum komt zelfs al dat inactief en ook niet meer zichtbaar, eens gegevens in een database steken blijven die er in.

Er bestaan natuurlijk nog meerdere van die trucjes om aan iemand zijn mailadres te geraken, zo als Amazoniac al opmerkt, al die rommel gewoon niet op klikken en direct weg er mee.

Het bestaande probleem laat zich ook oplossen, zet Uw mailadres op de Robinsonlijst, meer informatie vind ge Hier,http://www.robinsonlist.be/

Eens ge op die lijst staat en de aanbieders van de reclame op de hoogte gebracht zijn is het hun verboden nog verder reclame op te sturen, ge kunt ook uw huisadres vermelden zodat ge daar ook verder geen ongewenste reclame meer krijgt.

Voor het werken in de browser heb ik ook een tip, ga over op Google Chrome, daarvoor bestaat een plug in die alle reclame blokkeert, zelfs de add's van Google zelf.

Als er nog vragen zijn stuur die dan via PB of email want anders maken we hier een computerforum in plaats van een ABL forum ;)
http://frontsector.be/ -- militaire geschiedenis buiten het ABL gebeuren --

Plaats reactie

Terug naar “Het dagorder - l'ordre du jour”