Hallo, ik ben Tibe en ik ben 17 jaar, ik doe aan Belgische "Mei 1940" re-enactment en ik zit ook in mijn 5de jaar grootkeuken op school. Nu vroeg ik me enkele dingen af over chef-koks en voeding in het Belgisch leger periode 1938-1940.
-Heeft er iemand duidelijke fotos van het koks "uniform" als dit zelfs officieel bestond? (Ik heb er al enkele van ABBL1940
opgeslagen, maar ik zie veel verschillen, werkvesten, hemden...)
-Deden deze mee aan veldoefeningen/manouvres of stonden ze altijd aan hun post?
-Kookte men ALTIJD met veldkeukens? Hoe kregen soldaten die bij burgers gestationeerd waren eten?
-Verbleven de koks samen in dezelfde kantonnementen als de compagnie waar ze bij hoorden?
Alvast bedankt en Grts Tibe
Vragen over soldaat kok.
Moderators: Exjager, piot1940, Bram1940
Re: Vragen over soldaat kok.
Beste Tibe,
Niet direct een antwoord op je vraag maar het kadert in elk geval in je interesse.
http://www.abbl1940.be/ABBL1940files/Ka ... dingNL.htm
m vr gr, Jean
Niet direct een antwoord op je vraag maar het kadert in elk geval in je interesse.
http://www.abbl1940.be/ABBL1940files/Ka ... dingNL.htm
m vr gr, Jean