Pagina 1 van 1

Sint-Angelina Ursulinen klooster (Tildonk)

Geplaatst: 24 jun 2012 09:30
door Paddy
Sint-Angelina Ursulinen klooster (Tildonk)

Tijdens de Duitse invasie was Vlaams-Brabant het toneel van bloedige represailles op de burgerbevolking. In Leuven, Aarschot, Zemst en andere plaatsen vonden vele burgers de dood. Toen generaal von Beseler de opdracht kreeg Antwerpen in te nemen, richtte hij zijn hoofdkwartier in in het Sint-Angelina klooster.

Nu wil Toerisme Vlaams-Brabant het klooster ontsluiten als belevingscentrum over de voor velen nieuwe en ongekende geschiedenis van WOI in deze streek.

Video: Lieven Elst directeur recreatie Provincie Vlaams-Brabant licht het project toe,http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/p ... /1.1154774

Re: Sint-Angelina Ursulinen klooster (Tildonk)

Geplaatst: 24 jun 2012 13:12
door LEO
Na de slag om Arnhem werdt het klooster ook gebruikt als revalidatie centrum voor geallieerde soldaten die opgescheept zaten met een trauma.

Dit leidde tot hilarische taferelen voor de burgerbevolking daar. De soldaten mochten zich buiten de kloostermuren begeven maar bij het minste lawaai dat hen herinnerde aan de strijd wierpen ze zich op de grond. De brave burgers begrepen die toestanden niet.