Pagina 1 van 1

Boek "14-18: Oorlog in België"

Geplaatst: 08 apr 2014 15:12
door Fernand_Allard
Met de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog verschijnen er ook tal van boeken over de periode van de Grote Oorlog. De nieuwe publicatie "14-’18. Oorlog in België" (Davidsfonds) is letterlijk en figuurlijk een zwaargewicht. In bijna 600 pagina’s bundelen oorlogsspecialisten Luc De Vos, Tom Simoens, Dave Warnier en Franky Bostyn hun kennis over de Grote Oorlog in een overzichtelijk en compleet geheel. Wetenschappelijk onderbouwd, geïllustreerd met meer dan 400 nooit eerder gepubliceerde foto’s en 50 kaarten, is dit het ultieme naslagwerk over het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem werd uitgevochten.

Re: Boek "14-18: Oorlog in België"

Geplaatst: 09 apr 2014 12:11
door georges-cdl
Is dit boek al uitgegeven ?

Welke is zijn prijs ?

Re: Boek "14-18: Oorlog in België"

Geplaatst: 09 apr 2014 12:13
door Paddy
Prijs :
€ 55.00

Omschrijving :
Hoe is de Eerste Wereldoorlog in België vastgelopen? Hoe was het vier jaar lang niet mogelijk om het front aan de IJzer en bij Ieper te doorbreken? Hoe is het eigen Belgische leger de oorlog doorgekomen?

Deze en tal van andere vragen krijgen een concreet antwoord in 14-18. Oorlog in België, het ultieme overzichtswerk over het militaire verloop van het grootste en bloedigste conflict dat ooit op Belgische bodem uitgevochten is.

Van de forten rond Luik en de slag aan de IJzer, over de loopgraven voor Ieper tot de slag van Passendale: voor het eerst worden alle militaire operaties waar Belgische troepen bij betrokken waren of die zich voltrokken op Belgisch grondgebied in één boek besproken. Bovendien worden de militaire gebeurtenissen in een ruimere Belgische en internationale context geplaatst.

De kleine feiten en grote gebeurtenissen worden voorzien van bijna 400 unieke, vaak nooit eerder gepubliceerde illustraties en meer dan 50 kaarten. De schrijvers van het boek zijn stuk voor stuk specialisten ter zake. Onder leiding van Luc De Vos maakten ze met 14-18. Oorlog in België een belangrijke synthese, wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek, onmisbaar voor al wie interesse heeft in de grote oorlog.

ISBN nummer :
978 90 5826 990 4

Davidsfonds,http://www.davidsfonds.be/publisher/edi ... ontheme=17